Optimizare SEO On-Page

seo-on-page

SEO on-page sau optimizarea interna se concentreaza asupra site-ului in sine. Aceasta metoda de optimizare are ca scop obtinerea unei pozitionari mai bune in randul cautarilor si de a castiga trafic relevant in motoarele de cautare. Acest lucru este posibil doar prin intelegerea algoritmului motoarelor de cautare (Google) si prin respectarea unui principiu important, continutul site-ului trebuie sa aduca plus valoare utilizatorului. Pentru ca site-ul sau magazinul tau online sa aduca plus valoare, trebuie sa oferi continut de calitate, original, indiferent ca este vorba de o poza, text sau produse. 

Prin respectarea pasilor SEO on-page, nu doar ca te va ajuta sa te propulsezi in topul cautarilor din Google, dar si vei oferi o experienta placuta utilizatorului pe site. Prin respectarea tehnicilor SEO, site-ul isi va imbunatatii user experience, usurand procesul de cumparare al clientilor tai.

Prima si cea mai importanta regula in SEO este aceea de a trimite semnale clare catre motoarele de cautare ca site-ul dumneavoastra este mai bun decat cel al concurentilor. Exista o multime de strategii, tactici si bune-practici, insa cel mai bun si usor lucru de facut este de a optimiza continutul paginilor.

Optimizarea continutului paginilor se face tinand cont de un grup de cuvinte cheie relevante pentru domeniul de activitate al site-ului, dar si de cuvintele cheie folosite de competitori. Cuvintele cheie vor transmite semnale catre motoarele de cautare despre continutul site-ului tau. 

De exemplu: Atunci cand o persoana cauta o informatie despre biciclete, site-ul tau ocupandu-se cu vanzarea bicicletelor, site-ul tau poate aparea in topul rezultatelor oferite de Google, doar daca optimizarea paginilor a fost facuta corect. 

Tehnici de optimizare SEO on-page

Optimizarea on-page pentru a da rezultatele dorite trebuie sa respecte cateva reguli esentiale:

  1. Acuratetea codului – pentru ca site-ul tau sa ofere o experienta placuta utilizatorilor si pentru a fi optimizat corect, codul in care este scris site-ul tau trebuie sa fie perfect. Greselile in scrierea codului pot cauza erori grave care pot afecta pozitionarea website-ului in randul cautarilor: incarcarea lenta a paginilor, blocarea crawler-ului motoarelor de cautare care are ca scop indexarea paginilor si pozitionarea site-ului.
  2. Optimizarea continutului – pentru a optimiza continutul paginilor este important sa realizezi un research pentru a gasi cuvintele cheie perfecte pentru afacerea ta. Pentru a obtine informatii relevante iti recomandam sa analizezi si cuvintele folosite de competitorii tai pentru a crea un grup de cuvinte echilibrat. De asemenea, incearca sa nu exagerezi cu folosirea acestor cuvinte si sa le folosesti cu moderatie.
  3. Meta title, meta description – aceste doua tehnici au ca scop optimizarea detaliilor paginilor pentru a atrage atentia utilizatorilor si pentru a oferii datele necesare pentru optimizarea corecta a paginilor. Atat meta title, cat si meta description trebuie sa includa informatii esentiale pentru afacerea ta, care sa atrage atentia si sa convinga audienta, dar si sa contina cuvintele cheie principale.
  4. Taguri HTML – aceste tag-uri au ca scop evidentierea sectiunilor unei pagini. Cele mai importante taguri sunt <h1>, <h2> si <h3> si ofera motoarelor de cautare informatii esentiale despre continutul paginilor.
  5. Optimizarea link-urilor si a imaginilor – nimic nu scapa neoptimizat. Prin optimizarea corecta a link-urilor si a imaginilor oferi motoarelor de cautare informatii suplimentare despre continutul paginilor tale. De exemplu, Google nu poate vizualiza imagini la fel ca oamenii, avand nevoie de text pe care il poate intepreta. De aceea fiecare imagine trebuie sa aiba un titlu si un alt text ( textul afisat in momentul in care cursorul mouse-ului trece peste imagine).

Daca ai intrebari despre optimizarea SEO a site-ului tau de prezentare sau a magazinului tau online, echipa noastra de profesionisti SEO iti sta la dispozitie. 

DISTRIBUIE ARTICOLUL

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Contacteaza-ne!

Completeaza formularul de mai jos cu toate informatiile necesare si unul din consultantii nostri te va contacta in cel mai scurt timp posibil.